Oase foundation
The internationally operating Organisation for Agriculture in Saline Environments (OASE) was established in 2005 as a non-profit foundation. Its mission is to encourage developments in biosaline agriculture by raising the salinity problem to global awareness, showing the power of biosaline solutions and building coalitions between public and private partners.
 
 
WaddenFood
Vanaf 15 maart 2006 is er een nieuwe VHC vestiging met het totale assortiment op Terschelling gestart. Wim en Sjoukje Reinigert (drankenhandel Reinigert) zijn gaan samenwerken met VHC ActiFood uit Oosterwolde en een totaal groothandel begonnen. Drankenhandel Reinigert was al enige tijd actief op het gebied van leveringen van het totale Inbev drankenpakket aan de horeca op Terschelling en nu dus ook het restassortiment. Door deze samenwerking is een nieuwe groothandel met een nieuwe naam ontstaan:VHC WaddenFood.
 
 
Hoekse hoeve
In de winter van 2002 besloten wij, drie Hoeksche Waardse akkerbouwers: René de Zeeuw, Henk Scheele en Gerrit Rozendaal om van een individuele aardappelteelt over te gaan naar een gezamenlijke teelt en afzet van aardappelen. Hiervoor hebben we een combinatie opgericht onder de naam Combinatie de Seuters.
 
Doel van deze combinatie is om niet alleen kostenbesparing te bereiken maar ook meerwaarde te realiseren voor de aardappelen die wij telen. Hierdoor leek het een goed idee om zelf een eindproduct op de markt te zetten. Vanaf 2003 zijn we samen met het bedrijf pro-Actuate begonnen aan de ontwikkeling van een nieuw product. Na een jaar van intensief experimenteren met frituurtechnieken, oliesoorten testen en aardappelrassen uitproberen zijn wij erin geslaagd om vanaf najaar 2004 onze eerste chips te produceren. De eerste reacties waren heel positief zodat wij vol vertrouwen verder werken aan een verdere ontwikkeling van de productie en afzet van onze Hoeksche ambachtelijke chips.
 
 
Zilte Kennis Kring
Om zo efficient mogelijk te kunnen werken, is de ZKK met een kleine startgroep begonnen om het plan van aanpak scherp te krijgen en vast te stellen wat we wel en vooral ook niet doen. Middels het tekenen van een intentieverklaring (input/output) kan de startgroep uitgebreid worden.

Zilte Links